I samma båt

Familjeliv till sjöss

Västervik

Västervik har alltid varit en höjdpunkt på våra familjeseglingar!

vastervik1

Gästhamnens service har utvecklats alltmer och förra sommaren möttes vi redan vid angöringen av en representant för gästhamnen som hjälpte oss tillrätta. Välsorterad watskibutik, restaurang och minilivs finns i gästhamnen.

Barnen har varje sommar sett fram emot att bada i gästhamnens egen pol och det finns ett rejält tilltaget soldäck för oss föräldrar. Västerviks centrum ligger på promenadavstånd. Alldeles vid bilinfarten till gästhamnen ligger Kulbacken, som är väl värd en promenad till utkikspunkt, museum, gamla gårdar, djur och Naturum.

Lysingsbadet

Skulle barnen tröttna på gästhamnens pol ligger Lysingsbadet bara tre kilometer från Västerviks centrum och kan nås med kollektiva färdmedel. På Lysingsbadets semesteranläggning finns vattenrutchbana, tempererad pol, minigolf och äventyrsgolfbana. Läs mer på hemsidan www.lysingsbadet.se

 Åk smalspåret till Hultsfred eller Ankarsrum

Med gamla orange rälsbussar eller ångtåg (lördagar och söndagar till Ankarsrum) kan man åka smalspårsjärnväg mellan Västervik och Hultsfred. Järnvägen öppnades 1879 och är Sveriges först byggnadsminnesförklarade järnväg. Läs mer på www.hwj.nu.

40 min.  till Astrid Lindgrens värld, Vimmerby

Vimmerby ligger bara cirka 6 mil från Västervik och buss avgår med flera turer dagligen. I Vimmeby är det förstås Astrid Lindgrens värld som är det stora dragplåstret för barnen. Läs mer om Astrid Lindgrens värld på www.alv.seSkriv ut Skriv utLämna en kommentar