I samma båt

Familjeliv till sjöss

Trosa

Trosa har tillhört raden av gästhamnsfavoriter för både barnen och oss vuxna. Samhällets lilla centrum ligger på bekvämt promenadavstånd längs mysiga promenadvägar kantade med små caféer. Tempot är lugnt och avstressande.  

trosa1

I  anslutning till gästhamnen finns stora gräsytor med lekplats där barnen kan få utlopp för allt spring i benen som ansamlats under flera dagars båtliv.  Fina kvällar är det en hel del folkliv i hamnen med grillande familjer, hundar och Trosabor på promenad. Varje torsdag kväll under sommaren är det också veteranbilsträff vid hamnplanen.

Blå tåget

Det är en rejäl promenad från gästhamnen till köpcentrat där också  ICA-Trossen ligger. Vägen tillbaks med matkassar i varje hand har varit ännu drygare.  I sommar kommer man att kunna åka med  “Blå tåget” från hamnen till Trosaporten, ICA trossen och järnaffär. Fortfarande finns dock Konsum i Trosa centrum på promenadavstånd från hamnen.Skriv ut Skriv utLämna en kommentar