I samma båt

Familjeliv till sjöss

Äntligen iväg!

Efter husmålning och 90-årskalas är vi äntligen på väg. Ovanligt få missöden  detta år tänkte vi innan vi kom ner till båten med sista packningen och fann den fullständigt nedbajsad! Canadagäss kanske? Nya sprayhooden var helt nedfläckat liksom däcket. Trots att vi hade satt upp “fågelskrämmor”.  Det var bara att ta fram såpa och svabb ocgh göra en totalrengöring.

Några timmar senare ligger vi vi vännernas brygga in närheten av Finnhamn i Stockholms skärgård.  Vi börjar alltid vår segling med att ligga någon dag där innan långseglingen börjar på  allvar. Trevligt otvunget umgänge samtidigt som vi  lägger sista handen vid packning och båtutrustning. I år har de sina barnbarn på besök. 4-åriga M får sin första spigg. Bra jobbat! Det är få leksaker som slår en håv. Synd bara att de flesta är av så dålig kvaliltet. När våra barn var små tillverkade vi egna hållbara håvar. Vi får nog ta upp produktionen igen så barbarnen får riktiga grejer.Skriv ut Skriv utLämna en kommentar