I samma båt

Familjeliv till sjöss

Upptäcktsfärder på nya öar

Vi ligger i en vik och på en ö som är helt ny för oss. Det är ju fascinerande att trots alla år som vi har seglat i våra skärgårdar så verkar antalet öar att upptäcka oändligt. Och vi blir aldrig för gamla eller blasé för att känna den där lilla spänningskänslan inför en för oss ny ö. Vad finns att upptäcka på denna ö? Vad kommer vi att hitta här? Kanske någon fin träbit som slipats  alldeles len av vågorna eller en liten  fin sten att ha i fickan. Vilka djur kan man se spår av här? Fotspår, skelettdelar eller rester av fågelbon.   Kommer vi att se någon växt vi inte har sett förut? Har vi riktig tur kan vi hitta något ätbart att förhöja vår måltid med. Det lär vara både kantarell- och blåbärsår i år.

När vi har barn ombord är just upptäckstfärden på den “nya” ön en av dagens höjdpunkter. Efter en några timmar i båten  är det härligt för barnen att  ha fast mark under fötterna och att få ta in alla upplevelser som naturen så frikostigt bjuder på.Skriv ut Skriv utLämna en kommentar