I samma båt

Familjeliv till sjöss

Kärt besök

Barnbarnet , 1 år, hälsar på ombord med sina föräldrar. Det blir ett intensivt och roligt dygn.  Nya flytvästen utprövas med nedslående resultat. Dvs. den håller nog alla säkerhetskrav men är samtidigt hopplöst svår attt röra sig i.  Vi minns när vår yngsta inte kunde få in tummen i munnen för att flytvästen var i vägen.  Nu är det napp som gäller och forskningen  om små barn har tagit jättekliv på 30 år, men barnflytvästen är fortfarande lika oformlig.

Barnbarnet  vill undersöka allt både ombord och på grillklippan. Att plaska med fötterna i vattnet är kul, sjögräsets rörelser fascinerar, en pytteliten snäcka undersöks minitiöst.

Hur hade ni de med två småbarn ombord ,undrar de unga föräldrarna.  Vi madrasserade förpiken och satte för nät, monterade en cykelbarnstol på ett skott i sittbrunnen och hade förutom flytvästen både en mjuk skyddshjälm och en livlina när barnen kröp omkring på land.  Vi turades om att passa barnen.Sekundpassning gällde förstås under deras vakna tid, men oj vad bra de sov till båtens gungande rörelser, berättar vi. 

.Skriv ut Skriv utLämna en kommentar