I samma båt

Familjeliv till sjöss

Midsommarafton

På midsommarsaftons morgon vaknar vi av måsarnas skrik. Yrvakna tittar vi upp ur kajutan. Det är strålande sol och redan 15 grader varmt i skuggan. Vi glömmer strax all vardagsstress och förra årets kylslagna midsommarfirande och bara njuter.

Till midsommarfirandets traditioner hos oss hör 5-kamp och skattjakt. Grenarna i femkampen improviceras efter vad som finns i ombord och anpassas efter ålder på barnen. Bollar som kastas i hink, fotboll som snabbt ska dribblas mellan uppställda pinnar eller stenar, kast med kastspö med drag utan krok samt pricka tomma konservburkar med liten boll är några exempel på populära grenar.

Även skattjakten improviseras efter vad den aktuella ön har att bjuda på. Man gömmer 6-7 lappar med kryptiska beskrivningar på var man kan hitta nästa lapp. Vid den sista stationen finns skatten som kan vara godis eller någon leksak. Gömställen kan vara under stenar, uppe i träd, i jollen, ombord på båten m.fl gömställen.Skriv ut Skriv utLämna en kommentar