I samma båt

Familjeliv till sjöss

Barnaktiviteter i Nyköping

nykaping1

Ett besök i Nyköpings gästhamn innebär en rejäl avstickare från segelleden. Men Nyköping med omnejd bjuder också på en hel del barnaktiviteter! Med mindre barn är det en bra bit att gå till Nyköpings centrum men i anslutning till gästhamnen finns några restauranger, lekplats, minigolf m.m. 

Barnkulturcentrum – för dig som är liten

I Skaparverksta´n leder och inspirerar erfarna pedagoger barn i alla åldrar. Här finns också Knattebioklubben som visar kvalitetsfilm för barn och är du inte medlem går det att köpa biljetter vid dörren, i mån av plats…

I samma hus finns dessutom Sveriges enda modellteatermuseum där man själv kan prova hur figurernas rörelser, ljussättningen och ljudeffekter påverkar stämningen i teatern. Man kan byta kulisser, tända ljuset i staden, låta åskan mullra och köpa med sig kuliss- och figurark.

Kontaktuppgifter:  Hemsida www.nykoping.se/gripes Tfn    0155-24 89 07   

Palstorps hage - lek- och upplevelsegård

Palstorps hage, Tuna, ungefär en mil söder om Nyköping, är en lek- och upplevelsegård för hela familjen. Man kan åka linbana, hoppa i hö, gå på hinderbana, åka karusell, köra lådbilar, leka i kojor m.m. För de minsta barnen finns karusell, rutschbana, linbana, balansövningar, leka affär, grankoja, klättring, riktig lektraktor, kasta ägg m.m.

Man kan åka buss (563 eller 790) från Nyköping till Svalsta skola och därefter promenera cirka 1 km till Palstorps hage.

Kontaktuppgifter:
Hemsida www.palstorpshage.se Tfn    0155-580 29   

Trafikupplysningen tfn    0771-22 40 00    www.lanstrafiken.se

Hjortensbergsbadet

Hjortensbergsbadet har både ute- och innebassänger. Inomhus finns vågbassäng, vattenrutschkana, varmbassäng och bubbelpool. Utomhus finns bland annat barnbassäng och hopptorn.

Kontaktuppgifter:

Hemsida www.hjortensbergsbadet.se Tfn    0155-24 89 15   

Ta en tur med “Tuffis”

Rundturståget Tuffis tar med familjen på en guidad stadsrundtur. Samtidigt som du vilar fötterna får du veta lite om stadens historia.

Kontaktuppgifter: Tfn    070-580 06 27Skriv ut Skriv utLämna en kommentar