I samma båt

Familjeliv till sjöss

Rödhamn, Åland

radhamn1

Visst är ett besök på Rödhamn “ett måste” på Ålandsseglingen! Christian Kull, som tillsammans med sin sambo Anette driver gästhamnen på Rödhamn, har bidragit med följande skildring:

 Rödhamn uppskattas framför allt för den skyddade hamnen i kombination med den klippiga vilda naturen på öns utsida.  Här stannar man gärna och ”andas” efter hektiska dagar i Mariehamn eller efter en ibland tuff seglats över Ålands hav.  Moderna serviceanläggningar saknas på ön.  Varken el eller rinnande vatten (förutom pump på berget) finns.  Däremot är vi stolta över den gammaldags, genuina miljön.  I hamnkontoret/caféet, som under säsong håller öppet hela dagarna och kvällarna, kan man köpa fika, godis och rökt fisk eller boka den vedeldade bastun.  Nyhet för i år är att vi även kommer kunna servera enklare maträtter samt öl och vin.  Vår lilla badstrand som ligger precis intill caféet är enormt uppskattad av fr.a. de yngre barnen.  Medans barnen badar och leker kan föräldrarna sitta bara några meter från stranden på caféets veranda med en kopp kaffe och en nybakad kanelbulle.  Runt om ön finns även massor med fina, släta badklippor som uppskattas av alla i familjen.

Vi är på plats och håller hamnen öppen fr.o.m. 1 juni t.o.m. 31 augusti.

 Skriv ut Skriv utLämna en kommentar