I samma båt

Familjeliv till sjöss

Om boken

cover_smallSommar och båtsemester! Hela familjen packar in sig i det ganska trånga utrymme, som de flesta båtar utgör. Det kan påverka humöret och tära på relationerna, men det är också bland det allra härligaste familjen kan göra tillsammans.

Lena Hammarbäck och Bengt Sundbaum har seglat tillsammans i många år längs Sveriges kuster och över till Åland och Finland. Friheten till havs, egna små vikar och vacker natur lockade. Vart efter åren gick växte familjen med två söner och en dotter. Med ombord var även ett varierande antal husdjur.

Dessa semestrar krävde lite föräldrapsykologi, praktiska kunskaper, säkerhetstänkande och ett gott humör. Båtlivet förändrades och anpassades efter gastarnas åldrar och behov. Vissa somrar blev det kanske mer av öliv och bad än havets fria vidder. Genom barnens upptäckarglädje fick naturen en ny mening. De vuxna slog i böcker om djur och natur och byggde akvarier och barkbåtar tillsammans med barnen. Familjen lärde sig hantera konflikter och svetsades samman. “I samma båt” ger mängder av idéer och inspiration för en lyckad båtsemester till föräldrar, mor och farföräldrar som drar till sjöss med barn i olika åldrar.

Boken ges ut av Vindrosen Konsult

Pressklipp

Skärgårdsliv, nr 12 2008

“Med 30 års seglingserfarenhet bakom sig, varav 25 med barn ombord, har seglingsentusiasterna Lena Hammarbäck och Bengt Sundbaum skapat en bok som med fördel kan packas ned i segelbåtens stuvutrymmen inför sommarens seglingsäventyr med familjen”.

Båtliv, nr 3 2008

“Själva kommer vi i sommar att anamma idén om poängjakt. Ett utmärkt sätt att inviga barnen i båtlivets olika göromål och ge dem grunderna i båtkunskap och skärgårdsnatur”.

Praktiskt Båtägande, nr 6, bilaga 2008

“Det har blivit en liten behändig bok med nyttiga tips som både ger inspiration och hjälp för ett roligare familjeliv till sjöss”

Västervikstidningen, 2 juni 2008

“Goda livsråd från erfarna seglare”

BTJ

“Författarna, som har 30 års erfarenhet av segling med barn i alla åldrar, ger många konkreta tips på hur man lyckas med sin båtsemester. De olika avsnitten tar upp ämnen som loggbok, roliga aktiviteter, hur man klarar stressituationer och osämja, hur man gör det mysigt och roligt fast regnet öser ner”

Åkersbergakanalen, nr 21 2008

“I boken finns fakta om naturen och tips på lekar för barnen. Allt har vävts ihop på ett spännande sätt och boken andas kärlek till naturen. Konsten att tälja barkbåtar, god mat, intressanta hamnar och dåligt väder finns med liksom spökhistorier och fiskelycka. Författarnas nyfikenhet och strävan att lära ut speglar deras starka intresse och vilja att förmedla upplevelser för alla sinnen. Samtidigt som familjen bygger relationer har de tid att utforska omvärlden.”

Kanalen, medlemstidning för Trälhavetsbåtklubb nr 2 2008

“Här är en bok som handlar om hur hela familjen trivs och har kul under båtfärden. Vardagsliv till sjöss, helt enkelt.”

I samma båt
Familjeliv till sjöss
ISBN 978-91-977355-0-6

Författare: Lena Hammarbäck och Bengt Sundbaum
136 sidor illustrerad

Pris 195:- inkl moms (fraktkostnad tillkommer)
Vindrosen Konsult
Murkelv 164
184 34 Åkersberga
Tfn: 08 54068386
Email: info@isammabat.se